لطفا صبر کنید

دکتر میلاد امامی

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی - جراح پلاستیک بینی

 

سینوزیت و درمان های آن

سردردهای سینوسی، سوزش گلو و یا سرفه می تواند خاطر شما را آزرده نماید. شاید تصور کنید گرفتگی بینی، گلودرد و … تنها یک سرماخوردگی ساده باشد. 
❇️ اما مگر سرماخوردگی دائمی هم وجود دارد؟؟
به دنبال علت این درد ها باشید…
سینوزیت یکی از مواردی می باشد که می تواند سردرد، گلودرد و یا سرفه را به همراه داشته باشد. 
سینوزیت و مشکلات آن می تواند زندگی شما را مختل نماید. در ادامه قصد داریم شما را با انواع سینوزیت و درمان آن آشنا نماییم.

سینوزیت چیست؟

سینوس ها فضایی پر از هوا در قسمت جلوی جمجمه، بین چشم ها و بالای فک بالایی می باشد که به داخل بینی متصل هستند. عفونت غشای مخاطی را سینوزیت می گویند که سینوس ها را می پوشاند. سینوزیت ها می تواند با علائمی همراه باشد. سینوس ها توسط غشای مخاطی پوشانده شده اند و به تولید مخاط می پردازند. این مخاط ها به تمیز و مرطوب نگه داشته شدن هوایی که تنفس می شود کمک می نماید. 
افراد دارای سینوزیت مزمن با علائم خاصی مانند: احساس فشار در صورت، گرفتگی بینی و … روبرو می شوند. زمانی که فرد در معرض آلودگی و مواد آلرژی زا قرار گیرد این شرایط حادتر می گردد.

آندوسکوپی سینوس چیست

زمانی که عفونت در سینوس ها بیشتر شود و احساس فشار در ناحیه صورت به وجود آید؛ می توان گفت فرد به سینوزیت مزمن دچار شده است. در جراحی آندوسکوپی سینوس، پزشک تلاش می کند تا مسیر های تخلیه طبیعی سینوس را باز کند. این کار به سینوس ها کمک می کند تا عملکرد صحیح خود را به دست آورند. 

    چه زمانی نیاز به اندوسکوپی سینوس می باشد؟

مانند انواع سینوزیت ها، بیماری سینوس نیز درمان های متعدد و مختلفی را دارد. اکثرا سینوزیت ها خفیف می باشد و با دارو و اسپری قابل کنترل و درمان می باشد. برخی از شرایط جراحی آندوسکوپی سینوس را ضروری می سازد مانند:
🟠️ دشواری و مشکل در تنفس
🟠️ التهاب و گرفتگی بینی
🟠️ ترشحات پشت حلق
🟠️ درد، حساسیت در اطراف چشم، گونه و بینی
🟠️ کاهش حس بویایی و چشایی
🟠️ عدم درمان با دارو و اسپری ها
🟠️ پولیپ درون بینی
🟠️ احساس گرفتگی در گوش
🟠️ علت یابی خونریزی مکرر بینی

آندوسکوپی چگونه انجام می شود؟

آندوسکوپی سینوس می تواند در مطب انجام شود و یا با توجه به شرایط بیمار در اتاق عمل صورت گیرد. در این روش؛ لوله ی انعطاف پذیر آندوسکوپ وارد یکی از سوراخ های بینی شده تا وضعیت سینوس ها را مورد بررسی قرار دهد. 
آندوسکوپی با هدف تشخیص و درمان مشکلات انجام می گردد. در آندوسکوپی پزشک معمولا مجرای تنفسی بسته شده را باز می کند و یا اگر توده های غیر طبیعی وجود داشته باشد به نمونه برداری می پردازد. این جراحی دردناک نبوده و در طول عمل فرد هیچگونه دردی را احساس نخواهد کرد. 

    مراقبت های بعد از آندوسکوپی سینوس

مراقبت های بعد از هر روش درمانی به کاهش عوارض و خطرات کمک می کند. توصیه های پزشک را جدی گرفته و نسبت به رعایت آنها کوشا باشید:
⬅️ ۲ هفته از فعالیت های سنگین و همچنین خم شدن خودداری نمایید.
⬅️ آنتی بیوتیک و داروهای تجویزی را در زمان مقرر مصرف نمایید.
⬅️ عطسه و سرفه باید با دهان باز و بدون فشار به نواحی جراحی شده انجام شود.
⬅️ از ورزش های سنگین و هوازی در طول دوره نقاهت خودداری نمایید. 
⬅️ شستشو و تعویض پانسمان ها زیر نظر متخصص انجام گیرد تا از عوارض احتمالی پیشگیری گردد. 
⬅️ ۷ تا ۱۰ روز بعد از عمل از دمیدن بینی خودداری نمایید. 
⬅️ در صورت تب و لرز و سرگیجه و خستگی؛ با متخصص مربوطه ارتباط برقرار نمایید.

🏷️ پایان
جراحی آندوسکوپی سینوس با هدف؛ تشخیص و درمان بیماری ها صورت می گیرد و انسداد و پولیپ ها با این روش از بین می رود. پزشک متخصص گوش و حلق و بینی بعد از ارزیابی شرایط و موقعیت تنفسی فرد درمان های لازم را در پیش می گیرد. ممکن است در ابتدا درمان های دارویی و شستشوی بینی ارائه گردد و زمانی که فرد به درمان پاسخ مطلوب را نداد؛ جراحی آندوسکوپی ارائه گردد. 

Copy right © 2022 | Powered by sitemaan.com